VECTO först ut i skånsk Tillväxtbarometer
Från 12 till 35 miljoner på fyra år


Avancerade materialhanteringssystem från idé till nyckelfärdig anläggning till stora företag i Sverige och ett antal länder i Europa. Unik samlad spetskompetens, engagemang och stort kontaktnät, där bl.a. ALMI ingår. Dessutom deltagare i den första skånska Tillväxtbarometern. Det är ett sätt att beskriva snabbväxaren VECTO Materialhantering AB i Arkelstorp.

Vecto är ett kunskapsföretag, startat av Lars Persson med bakgrund som konsult/projektledare på bl.a. Asea Atom, Oskarshamns kärnkraftverk och Saab-fabriken i Malmö. År 1996 kände han att kunskap, kreativitet, kontaktnät och inte minst lusten att bli sin egen räckte för att starta eget. I dag är man tio personer, de flesta konstruktörer, och omsätter närmare 35 miljoner.

Tanke- och tillverkningskapacitet under samma tak
Vecto ägs till hälften av Lars och till 25% var av KMV (mekanik) och Levins´s Gruppen (el). Affärsidén är att erbjuda stora tillverkande företag kompletta avancerade materialhanteringssystem från problem till fungerande anläggning och utbildad personal.
Det handlar bl.a. om monteringslines, conveyorsystem, robotceller och automatiserade lagersystem.
Vecto löser problem, konstruerar och leder projekten, delägarna svarar för tillverkning och installation. Kompletterande material t.ex. robotar och vissa standardkomponenter köps in. Egen ”verkstad” i Arkelstorp testar och utvecklar.


Få konkurrenter
– Svenska företag måste effektivisera. En väg är att flytta produktionen utomlands en annan att stanna och automatisera. Robotar håller jämn kvalitet, jobbar dygnet runt och är sällan sjuka, konstaterar Lars.
Konkurrensen om totalleveranser till stora kunder är faktiskt relativt liten i Sverige men däremot större i övriga Europa. Det handlar både om kompetens och om möjligheter att finansiera stora projekt.
– En styrka är att vi är en liten specialiserad grupp. Ingen som jobbat här har slutat och alla ”brinner” för företaget.


Mest bilindustri, än så länge
På kundlistan finns bl.a. Volvo, Scania, Saab samt stora underleverantörer till bilindustrin som Lear Corporation, Johnson Control, Sekurit m.fl.
Men där finns också ett växande antal kunder inom livsmedelsindustrin, t.ex. Norrmejerier i Umeå. Bilstolar och mjölkpaket har från hanteringssynpunkt en hel del gemensamt.
Exportdelen växer. Vid Utvecklande Affärers besök testades delar av system på väg till Belgien, Danmark, Österrike, England och Sverige.

Gott förhållande till ALMI sedan länge
Två år efter start behövde Vecto finansieringsstöd. Långa projekttider och stora materialinköp kräver finansiering. ALMI och banken ställde upp och har fortsatt med det.
– Vi lånar med offererade projekt som säkerhet. Det har aldrig varit några problem. Och ALMIs Kristianstadskontor har alltid ställt upp med råd och finansiering.

Marknadsstrategi sämsta gren i Tillväxtbarometern
– Jag tvekade lite när vi fick chans att vara med i Snabbväxarprojektet, berättar Lars Persson. Tyckte inte vi hade tid – och trodde inte det skulle ge så mycket. Men jag ändrade mig snabbt; det var verkligen en kick som gav många nya impulser.
Vi var bra i alla Tillväxtbarometerns grenar utom marknadsstrategi. Där har vi mest låtit saker hända men insåg att här finns mycket att göra. ALMIs respons väckte intern debatt direkt. Det var t.ex. klart intressant att se på vår ”produkt” med nya ögon.
Programdelen med blockdagar och coaching var också bra, även om de kanske spreds över lite lång tid. Också den delen triggade igång mycket diskussion om hur vi ska tänka framåt.
Nu har vi vuxit snabbt, mycket snabbt, några år. Mitt mål är att behålla försprånget till konkurrenterna tillsammans med de fantastiska medarbetare jag har i dag och öka omsättningen med ytterligare några miljoner.
  SKRIV UT
   ARTIKELN
  KOMMENTERA
   ARTIKELN
  TILLBAKA
Utmaningen att hela tiden bli bättre
En av de viktigaste drivkrafterna för de flesta...
 LÄS MER
Konsten att hitta en partner
Snabbväxarprojekt skapar draglok
En skånsk spindel på väg ut i världen
“Släpp loss potentialen”
”Följ upp säljmålen oftare”
Nya kreditbedömningsregler
VECTO först ut i skånsk Tillväxtbarometer Från 12 till 35 miljoner på fyra år
Thomas Ahrens: ”Du måste hitta svordomen”
Bitc Möbel årets skånska snabbväxare
Ny rutin ökar kraven på revisorn
Funderar du på utlandsmarknad? Kolla med Exportrådet!
Aktuellt ALMI Skåne hösten 2005
Flytta eller stanna och förbättra?
Kreditgaranti för bättre företagande

Något du undrar över? Här kan du ställa frågor inom ett antal intressanta områden, till exempel riskkapital och innovationer. Du har också möjlighet att gå in och titta på hur tidigare frågor har besvarats.
LÄS MER

Är svenska företag bättre på försäljning än sina konkurrenter i västeuropa?
JA
NEJ
Titta på resultatet