|

gulrod_drop.jpg (9050 bytes)

AKTUELLT
Evenemang
Goda Nyheter
Platsannonser
Sök i Tidningen Kristianstad
Upphandlingar
Väder

vapen

Kristianstads
kommun
044-135000 vx

|
     Hem | Sök | Innehåll | Kontakt

Storföretag köper transportlösningar från Arkelstorp!

För många av de tillverkande storföretagen är Arkelstorp välkänt. Därifrån har många av företagen köpt totallösningar för intern transport- och materialhanteringsteknik.

Med just sådana lösningar och konstruktioner sysslar AB Vecto i Arkelstorp – beläget mitt i byn.

Det vet Scania, Saab, Volvo, Svedala, Sandvik, ITT-Flygt, Procordia, Magneti Marelli, Autoliv bland många andra som finns på Vectos referenslista, när det gäller utförda jobb.

– Vi har specialiserat oss på att från vårt lilla "kunskapshus" erbjuda kompletta lösningar på olika problem inom transport- och materialhantering, säger Lars Persson, VD och hälftenägare av AB Vecto. Den andra hälften ägs till lika delar av Knislinge Mekaniska Verkstad (KMV) och Levins i Hässleholm. 

Stora kunder

– Glädjande nog har vi under de fyra år företaget varit verksamt kunnat räkna in många av de större företagen i Sverige och Skandinavien som våra kunder. Vi är fem personer i företaget, som huvudsakligen ägnar oss åt konstruktioner och lösningar.

– Materialet till de rullbanor, transportörer och conveyorsystem eller andra transportlösningar vi kommer fram till, köps eller legotillverkas, berättar han. Sammansättning, montage och provkörningar görs här i vår verkstad. Montörer och annan personal hyrs då in, huvudsakligen från delägaren KMV. 

Skiftande uppdrag

Uppdragen är mycket skiftande. Inte sällan blir transportlösningarna ett komplement till robotiserad drift.

– I slutet av förra året hade vi ett stort sådant jobb, när vi efter montage, med robot provkörde ett bansystem för en av Procordias fabriker, säger Lars Persson. Härifrån har levererats transportsystem till både Österrike och England, men oftast kommer jobben från företag i Sverige och övriga Skandinavien.

– Orderingången för i år ser fortfarande bra ut, avslöjar Lars Persson till sist. Vi räknar med att komma upp i en omsättning på tolv miljoner kronor i år.


Kontaktperson för denna sida: Curt Hansson, Informationskontoret
Copyright 1999 Kristianstads kommun. Sidan uppdaterad 2000-06-06 webmaster@kristianstad.se

|